When the snow deepens, Fukushima sake breweries start preparation. As the rice steaming process proceeds in Aizu breweries, icicles from the roof continues growing. After filming places related to sake making in Fukushima, I felt I understood where the charm of Fukushima's sake came from, and was overcome by the deepness and the mysteriousness of making sake. The rivers flowing from the snowy mountains contain clear shiny water, which gave me an image that overlapped with sake being poured.
Planning : Fukushima Trade Promotion Division
Director / Editor : Yuki Nagakawa
Camera : Takashi Matsumura, Motonachi Baba
Music : Big Score Audio
厳冬の季節、福島の酒蔵では仕込みが始まる。
会津地方の酒蔵では、蒸米が進むにしたがい軒先の氷柱が大きくなる。
厳しい冷え込みの中、蔵人たちは黙々と仕込みに励む。
ふくしまの酒にまつわる地域を撮影して周り、ふくしまの酒の魅力がどこから生まれてくるのかわかり、酒づくりの奥深さや神秘性に圧倒された。
雪山から流れてくる川には透き通った水がきらめいており、注がれる酒のイメージと重なって見えた。
企画:福島県県産品振興戦略課
監督/編集:永川優樹
撮影:松村隆、馬場元成
音楽:Big Score Audio
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